TENORSAXOFOON

Tenorsaxofoon

De tenorsaxofoon is een geweldig instrument en staat in Bb. Het is moeilijk aan te geven waarom je voor een alt- of tenorsaxofoon zou kunnen kiezen. Het is dus strikt persoonlijk waarom iemand voor de alt of voor de tenor kiest. De tenorsaxofoon is een stukje groter en zwaarder dan de altsaxofoon. Voor kinderen dus minder geschikt. Maar volwassenen hebben geen belemmeringen qua grote van dit instrument en kunnen kiezen op basis was het mooie geluid.

De tenorsaxofoon kan robuust en met een volle toon klinken. Veel mensen hebben een beeld van een klank van een saxofoon en meestal komt dit uit de jazz en blues. En terecht! 
De tenorsax is ontzettend populair in verschillende stijlen muziek. Bekende solisten als Coleman Hawkins, Sonny Rollins, John Coltrane, Hank Mobley, Wayne Shorter, Michael Brecker zijn grootmeesters op dit instrument.

De tenorsaxofoon is inzetbaar in vele muziekstijlen. Jazz, blues, pop en funk zijn genres waar dit instrument zich prima thuisvoelt. Als soloinstrument of in een blazerssectie, de tenor past er overal bij.

Maar de tenorsaxofoon heeft ook een vaste plek in de bigband en het saxofoonkwartet. Samen met de alt- en baritonsaxofoon kan je klassiek, jazz of moderne stukken spelen. De veelzijdigheid van de saxofoon komt dus mede door de tenorsaxofoon.

Gegevens tenorsaxofoon:

Stemming: B♭
Bereik: A♭2 tot E5(klinkend)
Afmeting:
Gewicht: +/_ 3 kg

Kortom, de tenorsaxofoon geeft je alle ruimte om saxofoon te spelen. De klank is prachtig en ligt dicht tegen de menselijk stem aan. Wellicht komt het hierdoor dat mensen graag naar de tenorsaxofoon luisteren.

Hoe klinkt de tenorsaxofoon?

LesMethodes:

PARTNERS VAN DE HAARLEMSE SAXOFOONSCHOOL:
Banner Haarlemse SaxofoonSchool Logo Harry Bakker
Banner Haarlemse SaxofoonSchool Logo Musicalive
Banner Haarlemse SaxofoonSchool Logo Selmer
Banner Haarlemse SaxofoonSchool Logo Flow Mouthpiece
Banner Haarlemse SaxofoonSchool Logo Yamaha
Banner Haarlemse SaxofoonSchool Logo SaxofoonSpelen
VOOR MEER INFORMATIE EN SAXOFOONLES BEL OF E-MAIL NAAR:

+31(0)6-26754684   //   [email protected]

Scroll to Top