Prachtige sound met een specifiek karakter…

De sopraansaxofoon

Haarlemse SaxofoonSchool_image_saxofoon spelen_02

De sopraansaxofoon is de kleinste van de vier meest bespeelde saxofoons. Het instrument is een Bb gestemd en de sax komt het meest voor in de rechte variant. Hierdoor lijkt deze sax misschien meer op een klarinet. Voor kinderen is er ook de gebogen variant en dit geeft mogelijkheden om op jonge leeftijd te beginnen. 

Sopraansaxofoon spelen

De sopraansaxofoon heeft een belangrijke rol in het saxofoonkwartet. Zowel in een klassiek ensemble als in een jazzformaties zie je deze sopraan regelmatig voorbij komen als bovenste stem of solo-instrument. In een bigband maakt de sopraansaxofoon niet deel uit van de standaard bezetten en wordt deze erbij gespeeld. Veel saxofonisten spelen de sopraansax naast een alt- of tenorsaxofoon.

Voor kinderen heb je tegenwoordig ook een gebogen variant. Dit betekent een veel kleinere en lichtere saxofoon die je kunt spelen vanaf +/- 7 jaar. Vanuit de SaxofoonSchool verhuren wij deze geborgen sopraansaxofoons.

Wil je ook weten of je geluid uit de sopraansaxofoon krijgt? Kom vrijblijvende een proefles volgen en meld je aan.

sopraansaxofoon_Haarlemse SaxofoonSchool
Haarlemse Saxofoonschool saxofoon boeken

Notenschrift en muziektheorie

Liedjes spelen van bladmuziek of uit je hoofd

Verschillende genres en muziekstijlen

Solo's spelen en improvisatie

De sopraansaxofoon…

Meer informatie

Haarlemse Saxofoonschool_saxofoon

De sopraansaxofoon staat in Bb. Dit betekent dat de toon op de piano (Bb) 1 hele toon lager is dan op de tenor (C). Het gewicht is zo’n 1 kilo. 

Bekende saxofonisten

Hieronder vind je een lijst van bekende saxofonisten in diverse genres die de tenorsaxofoon spelen.

✓ Sidney Bechet
✓ John Coltrane
✓ Grover Washington Junior
✓ Kenny G
✓ Branford Marsalis
✓ Art Porter
✓ Bill Evans
✓ Jan Garbarek
✓ Steve Lacy
✓ Wayne Shorter

 

Haarlemse SaxofoonSchool_bekende sopraansaxofonisten

tenorsax

SaxofoonSchool Oostebeek_tenorsaxofoon

baritonsax

SaxofoonSchool Oostebeek_baritonsaxofoon

🎷
Gratis een keertje de saxofoon proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties van de Haarlemse Saxofoonschool

Tjerk Moeskops
tenorsaxofoon
Lees verder
"Zeer vermakelijke en leerzame lessen. In korte tijd enorme stappen gemaakt. Betrokken en kijkend naar mijn niveau. Zowel expert op het gebied van het instrument als muziektheorie. Lessen leuk soms afgewisseld met het maken van een opname of een leuke gezellige voorspeelavond met de andere leerlingen.
Roxanne Laas
altsaxofoon
Lees verder
"Jeroen is een super talentvolle muzikant, een enthousiaste leraar en een inspirerende leraar die je zelfvertrouwen geeft maar tegelijkertijd ook dwingt om je te verbeteren maar vooral een leraar die de liefde van muziek deelt!
Sven Steverink
baritonsaxofoon
Lees verder
"Ik ben 25 jaar geleden gestopt met saxofoon spelen en Jeroen heeft ervoor gezorgd dat ik er opnieuw heel veel plezier in heb nu. Vooral het samenspelen met anderen heb ik lol in. De Saxofoonschool heeft diverse combo's zodat je al snel mee kunt spelen met een combo op jouw niveau. Op deze manier houd je er ook lol in.
Saar Meertens
sopraansaxofoon
Lees verder
"Bedankt Jeroen! Voor de fijne communicatie, je flexibiliteit en het meedenken. Ik kan het iedereen aanraden om bij Jeroen les te nemen
Previous
Next

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.