Haarlemse Saxofoonschool-Saxofoon-mainbanner

Saxofoonlessen

De saxofoonlessen bij de Haarlemse Saxofoonschool zijn voor iedereen toegankelijk. Op elke niveau proberen wij je te helpen en te motiveren om plezier te beleven aan de saxofoon. Door flexibel te werken geeft onze Saxofoonschool goede mogelijkheden om naast een drukke baan of school de saxofoon te leren bespelen.

LESPROGRAMMA

Als je saxofoon wil spelen zal je eerst een goede basis moeten ontwikkelen. Vanaf de eerste les leren wij je verschillende technieken om je vaardigheden met de saxofoon te vergroten.

In een paar weken tijd zul je merken dat bijvoorbeeld je ademhaling verbetert en je veel langer kunt spelen dan tijdens de proefles. Ook je geluid verandert, je kunt een een mooie aanzet maken en qua volume van hard naar zacht spelen.

Globaal komen de onderstaande punten aanbod gedurende een lesseizoen:

✓ Algemene kennis van muziek en de saxofoon
✓ Techniek van het blazen, houding en vingerzetting
✓ Notenschrift
✓ Muziektheorie
✓ Liedjes spelen van bladmuziek of uit het hoofd
✓ Op gehoor na spelen van muziek
✓ Verschillende genres en stijlen (blues, jazz, pop, funk, soul, rock, salsa, latin of klassiek)
✓ Improvisatie
✓ Muziekgeschiedenis
✓ Samenspel en bandcoaching.

De lessen bij de SaxofoonSchool zijn flexibel van aard. Dit houdt in dat het lesprogramma wordt samengesteld in overleg met de cursist. Iedereen heeft namelijk zijn of haar wensen met de saxofoon. Kortom, Wij proberen altijd je wensen zo goed mogelijk in te vullen.

Maar we houden ook het totaaloverzicht in de gaten. Je leert op een brede en leuke manier saxofoon spelen en je kunt al snel meespelen in een band, combo of orkest. Samenspelen is ontzettend leuk en zo hebben wij al enkele jaren het leukste saxofoonorkest van Haarlem.

Scroll to Top