SAXOFOONLESSEN2017-08-25T13:51:04+00:00

De saxofoonlessen

De saxofoonlessen bij de Haarlemse Saxofoonschool zijn voor iedereen toegankelijk. Op elke niveau proberen wij jou te helpen en te stimuleren bij het plezier beleven aan de saxofoon. Door flexibel te werken geeft onze school goede mogelijkheden om naast een drukke baan of school de saxofoon te leren bespelen.

Als je saxofoon wilt leren spelen zal je eerst een goede basis moeten ontwikkelen. Vanaf de eerste les leren wij je verschillende technieken om je vaardigheid met de saxofoon te vergroten. In een paar weken tijd zul je merken dat bijvoorbeeld je ademhaling verbeterd en je veel langer kunt spelen dan tijdens de proefles. Ook je geluid verandert en kun je een een mooie aanzet maken en qua volume van hard naar zacht spelen. Kortom, naarmate je meer speelt ga je ook meer plezier beleven aan de saxofoon.

Lesprogramma en inhoud:

De lessen bij de SaxofoonSchool zijn flexibel van aard. Dit houdt in dat het lesprogramma wordt samengesteld in overleg met de cursist. Iedereen heeft namelijk zijn of haar wensen met de saxofoon. Wij zullen altijd proberen om aan deze wensen een zo goed mogelijk invulling te geven. Maar houden ook het totaaloverzicht in de gaten. Je leert op een brede en leuke manier saxofoon spelen en kun je al snel meespelen in een band, combo of orkest. Samenspelen is ontzettend leuk en zo hebben wij al enkele jaren het leukste saxofoonorkest van Haarlem.

Globaal komen de volgende punten aanbod gedurende een lesseizoen.

• Algemene kennis van muziek en saxofoon
  • Techniek van het blazen
  • Notenschrift en muziektheorie
  • Liedjes spelen van bladmuziek of uit het hoofd