Hedendaagse saxofoonlessen op jouw niveau…

Saxofoonlessen

Haarlemse SaxofoonSchool_saxofoonles in Haarlem

De saxofoon heeft bij veel mensen een streepje voor en is het populaire blaasinstrument. Veel mensen worden enthousiast van het geluid, de mooie vorm en de veelzijdig van het instrument. Tijdens de saxofoonlessen leer je de saxofoon bespelen en creëer je voor jezelf datgene wat jij met de saxofoon wilt doen. Meespelen met je favoriete artiest of juist een mooie solo spelen in een orkest of band.

Wat houdt saxofoonles in?

Heb je nog geen ervaring met de saxofoon of bijvoorbeeld het notenschrift. Geen probleem, wij gaan alles vanaf het begin oppakken. 

Als eerste wil je een goede basis opbouwen en weten hoe je het beste de saxofoon kunt bespelen. Dit houdt bijvoorbeeld in:

✓ Blaastechniek
✓ Houding
✓ Vingerzetting

Wil je ook weten of jij geluid uit de saxofoon krijgt? Kom vrijblijvende een proefles volgen en meld je aan.

Saxofoonlessen bij de Haarlemse SaxofoonSchool
Haarlemse SaxofoonSchool_lesboeken voor saxofoonlessen

Notenschrift en muziektheorie

Liedjes spelen van bladmuziek of uit je hoofd

Verschillende genres en muziekstijlen

Solo's spelen en improvisatie

De saxofoonfamilie…

De saxofoon

Haarlemse SaxofoonSchool saxofoon

De saxofoon behoort thuis tot houtinstrumenten net als de klarinet en de hobo. Je speelt de saxofoon namelijk met een houten rietje dat gaat trillen. Het geluid dat hierdoor ontstaat wordt door de saxofoon versterkt en met de kleppen maak je de verschillende tonen. 

Geschiedenis

De saxofoon behoort thuis tot de houtinstrumenten. Net als de klarinet en de hobo speel je de saxofoon met een rietje. Het rietje gaat trillen en zo ontstaat er geluid. Dit geluid wordt door de saxofoon versterkt en met de kleppen maak je de verschillende tonen.

De saxofoon is uitgevonden door de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax. De klarinet en ophicleide stonden aan de basis voor het ontwerp van de saxofoon waar Adolphe op 20 maart 1846 patent op kreeg. De saxofoonfamilie bestond destijds uit allerlei grote en kleine saxofoons.

Vandaag de dag zijn er nog negen modellen over waarvan de onderstaande vier de meest gangbaar zijn om te spelen.

Geschiedenis van de saxofoon Haarlemse SaxofoonSchool

🎷
Gratis een keertje de saxofoon proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties van de Haarlemse Saxofoonschool

Tjerk Moeskops
tenorsaxofoon
Lees verder
"Zeer vermakelijke en leerzame lessen. In korte tijd enorme stappen gemaakt. Betrokken en kijkend naar mijn niveau. Zowel expert op het gebied van het instrument als muziektheorie. Lessen leuk soms afgewisseld met het maken van een opname of een leuke gezellige voorspeelavond met de andere leerlingen.
Roxanne Laas
altsaxofoon
Lees verder
"Jeroen is een super talentvolle muzikant, een enthousiaste leraar en een inspirerende leraar die je zelfvertrouwen geeft maar tegelijkertijd ook dwingt om je te verbeteren maar vooral een leraar die de liefde van muziek deelt!
Sven Steverink
baritonsaxofoon
Lees verder
"Ik ben 25 jaar geleden gestopt met saxofoon spelen en Jeroen heeft ervoor gezorgd dat ik er opnieuw heel veel plezier in heb nu. Vooral het samenspelen met anderen heb ik lol in. De Saxofoonschool heeft diverse combo's zodat je al snel mee kunt spelen met een combo op jouw niveau. Op deze manier houd je er ook lol in.
Saar Meertens
sopraansaxofoon
Lees verder
"Bedankt Jeroen! Voor de fijne communicatie, je flexibiliteit en het meedenken. Ik kan het iedereen aanraden om bij Jeroen les te nemen
Previous
Next

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.