Hedendaagse saxofoonlessen op jouw niveau…

Saxofoonlessen

De saxofoon heeft bij veel mensen een streepje voor en is het populaire blaasinstrument. Veel mensen worden enthousiast van het geluid, de mooie vorm en de veelzijdig van het instrument. Tijdens de saxofoonlessen leer je de saxofoon bespelen en creëer je voor jezelf datgene wat jij met de saxofoon wilt doen. Meespelen met je favoriete artiest of juist een mooie solo spelen in een orkest of band.

Wat houdt saxofoonles in?

Heb je nog geen ervaring met de saxofoon of bijvoorbeeld het notenschrift. Geen probleem, wij gaan alles vanaf het begin oppakken. 

Als eerste wil je een goede basis opbouwen en weten hoe je het beste de saxofoon kunt bespelen. Dit houdt bijvoorbeeld in:

✓ Blaastechniek
✓ Houding
✓ Vingerzetting

Wil je ook weten of jij geluid uit de saxofoon krijgt? Kom vrijblijvende een proefles volgen en meld je aan.

1 Saxofoonles page
Haarlemse SaxofoonSchool_lesboeken voor saxofoonlessen

Notenschrift en muziektheorie

Liedjes spelen van bladmuziek of uit je hoofd

Verschillende genres en muziekstijlen

Solo's spelen en improvisatie

De saxofoonfamilie…

De saxofoon

De saxofoon behoort thuis tot houtinstrumenten net als de klarinet en de hobo. Je speelt de saxofoon namelijk met een houten rietje dat gaat trillen. Het geluid dat hierdoor ontstaat wordt door de saxofoon versterkt en met de kleppen maak je de verschillende tonen. 

Geschiedenis

De saxofoon behoort thuis tot de houtinstrumenten. Net als de klarinet en de hobo speel je de saxofoon met een rietje. Het rietje gaat trillen en zo ontstaat er geluid. Dit geluid wordt door de saxofoon versterkt en met de kleppen maak je de verschillende tonen.

De saxofoon is uitgevonden door de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax. De klarinet en ophicleide stonden aan de basis voor het ontwerp van de saxofoon waar Adolphe op 20 maart 1846 patent op kreeg. De saxofoonfamilie bestond destijds uit allerlei grote en kleine saxofoons.

Vandaag de dag zijn er nog negen modellen over waarvan de onderstaande vier de meest gangbaar zijn om te spelen.

Geschiedenis van de saxofoon Haarlemse SaxofoonSchool

🎷
Gratis een keertje de saxofoon proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties van de Haarlemse Saxofoonschool

Ellen Muntjewerf
altsax/sopraansax
Lees verder
"Eind 2021 ben ik vanaf nul begonnen met saxofoonles. Ik had nog nooit een instrument gespeeld of muziek gemaakt. Onder de enthousiasmerende begeleiding van Catarina, die goed kijkt naar wat je kan en naar wat je leuk vindt, ben ik intussen zover dat ik samen met mijn man (hij op klarinet, ik op de sax) muziek speel die we leuk vinden. Ik heb er ontzettend veel plezier in, en heb er spijt van dat ik niet veel eerder ben begonnen. Dank je Catarina!"
Susan Mulder
altsaxofoon
Lees verder
“Saxofoonles bij de Haarlemse Saxofoonschool is een aanrader!! Catarina is een veelzijdige saxofoondocente met veel aandacht voor de ontwikkeling van haar studenten. Ze weet een goede balans te vinden tussen uitdaging, plezier en onderlegging in de muziek, waardoor je snel vooruitgang boekt - ook als je al ervaring hebt.”
Peter Korver
altsax
Lees verder
“Na jaren bij de Haarlemse Saxofoonschool gespeeld te hebben speel ik nu (februari 2023) sinds een paar weken met Pedro. Super leuk om met een andere leraar op een andere manier te oefenen, weer nieuwe nummers te spelen en om andere muziekstijl te leren spelen dan ik gewend was. En natuurlijk maken we ook weer veel plezier op dit mooie instrument.”
Rene en Fenne
Lees verder
Wij hebben samen les van Catarina, vader en dochter. Fenne is nu 8 jaar en speelt al bijna 2 jaar Saxofoon. Het lesprogramma wordt op ons afgestemd en samen bepalen we wat we spelen in de lessen. Catarina geeft heel erg leuk, speels en spontaan les. Ze is erg getalenteerd en met haar optredens en muziekensemble (Maat Saxophone Quartet) is ze een voorbeeld en bron van inspiratie. Fenne (8 jaar) :“saxofoon spelen doet Catarina goed voor tijdens de les zodat ik veel van haar kan leren. En ze is super lief en kan heel goed optreden op het podium”. Rene : “Door de voorspeelavonden te organiseren op een echt podium met publiek maakt Catarina ons even een echte artiest ”.
Vorige
Volgende

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.