Hedendaagse lessen op jouw niveau…

De saxofoon docenten

Onze docenten willen je graag helpen met het leren saxofoon spelen. Op een enthousiaste en hedendaagse manier geven wij saxofoonles aan een diverse groep van cursisten. Dit kan fysiek op diverse leslocaties in Haarlem. Maak hieronder kennis met onze docenten.

Catarina Gomes

Hallo, ik ben Catarina en ik kom uit Portugal. Ik ben 6 jaar geleden naar Nederland gekomen om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik mijn master heb gedaan met Arno Bornkamp. In het voorjaar van 2021 ben ik begonnen bij de Haarlemse Saxofoonschool als saxofoondocent en sinds januari 2023 ben ik eigenaar van de school. 

Ik houd heel veel van saxofoonlesgeven en ik heb grote plannen met de school. Veel activiteiten, workshops, studentenconcerten, bands, etc. Doe je met ons mee?

Mijn andere grote passie, naast lesgeven, is mijn saxofoonkwartet. Met drie andere saxofonisten ben ik erg actief als performer. Je kunt ons beluisteren op onze website Maat Saxophone Quartet

Alina Fezjo

Notenschrift en muziektheorie

Liedjes spelen van bladmuziek of uit je hoofd

Verschillende genres en muziekstijlen

Solo's spelen en improvisatie

Pedro Silva

Ik ben Pedro en ik ben een van de docenten van de Haarlemse Saxofoonschool. Ik maak muziek met mijn saxofoons sinds ik mij kan herinneren: begonnen met 5 jaar in de “banda” naast mij en nooit meer gestopt.

Ik heb een beetje over de hele wereld gespeeld, vooral in Nederland, waar ik nu gevestigd ben, en Portugal, waar ik vandaan kom.

Ik heb gestudeerd bij de beroemde saxofonist Arno Bornkamp in het Conservatorium van Amsterdam, en hoewel ik klassiek getraind ben, heb ik het gevoel dat ik geen grenzen heb aan andere stijlen. Tenslotte zijn er geen grenzen aan het maken van muziek. Ik ben een gepassioneerd leraar en wat me echt motiveert is om de wens van elke student te begrijpen, van de beroemde “Careless Whisper” solo tot de prachtige solo’s van Coltrane.

Ik ben een van de oprichters en leden van het Maat Saxophone Quartet, lid van het Nederlands Saxofoon Octet en heb in het verleden onder andere gespeeld in de Estarrejazz Big Band (PT).

Wat mij motiveert om saxofoonles te geven, is het gevoel om iedereen met de koffer binnen te zien komen en samen muziek te maken. Zie ik je in de lesruimte?

Photo: Marco Borggreve

🎷
Gratis een keertje de saxofoon proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties van de Haarlemse Saxofoonschool

Ellen Muntjewerf
altsax/sopraansax
Lees verder
"Eind 2021 ben ik vanaf nul begonnen met saxofoonles. Ik had nog nooit een instrument gespeeld of muziek gemaakt. Onder de enthousiasmerende begeleiding van Catarina, die goed kijkt naar wat je kan en naar wat je leuk vindt, ben ik intussen zover dat ik samen met mijn man (hij op klarinet, ik op de sax) muziek speel die we leuk vinden. Ik heb er ontzettend veel plezier in, en heb er spijt van dat ik niet veel eerder ben begonnen. Dank je Catarina!"
Susan Mulder
altsaxofoon
Lees verder
“Saxofoonles bij de Haarlemse Saxofoonschool is een aanrader!! Catarina is een veelzijdige saxofoondocente met veel aandacht voor de ontwikkeling van haar studenten. Ze weet een goede balans te vinden tussen uitdaging, plezier en onderlegging in de muziek, waardoor je snel vooruitgang boekt - ook als je al ervaring hebt.”
Peter Korver
altsax
Lees verder
“Na jaren bij de Haarlemse Saxofoonschool gespeeld te hebben speel ik nu (februari 2023) sinds een paar weken met Pedro. Super leuk om met een andere leraar op een andere manier te oefenen, weer nieuwe nummers te spelen en om andere muziekstijl te leren spelen dan ik gewend was. En natuurlijk maken we ook weer veel plezier op dit mooie instrument.”
Rene en Fenne
Lees verder
Wij hebben samen les van Catarina, vader en dochter. Fenne is nu 8 jaar en speelt al bijna 2 jaar Saxofoon. Het lesprogramma wordt op ons afgestemd en samen bepalen we wat we spelen in de lessen. Catarina geeft heel erg leuk, speels en spontaan les. Ze is erg getalenteerd en met haar optredens en muziekensemble (Maat Saxophone Quartet) is ze een voorbeeld en bron van inspiratie. Fenne (8 jaar) :“saxofoon spelen doet Catarina goed voor tijdens de les zodat ik veel van haar kan leren. En ze is super lief en kan heel goed optreden op het podium”. Rene : “Door de voorspeelavonden te organiseren op een echt podium met publiek maakt Catarina ons even een echte artiest ”.
Vorige
Volgende

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.