Hedendaagse lessen op jouw niveau…

Huren of kopen van een saxofoon

Als je begint met saxofoon spelen, weet je misschien nog niet of deze nieuwe hobby goed bij je past. En misschien weet je ook nog niet zo goed welke saxofoon je wilt gaan spelen. Dan is het huren van een saxofoon de beste optie. Speel je al wat langer en wil je een eigen saxofoon, zijn er volop mogelijkheden om een mooi instrument te kopen.  

Huren

De aanschaf van een saxofoon is kostbaar en als je begint, weet je niet meteen of het instrument wat voor je is. Of je begint met de tenorsaxofoon en wilt later toch liever altsaxofoon spelen. Als je een instrument huurt, is dat makkelijk en snel geregeld.

De Haarlemse SaxofoonSchool werkt samen met Harry Bakker Saxofoons uit Muiderberg. Dit is onze partner in het verhuren van saxofoons. 

Kijk voor meer informatie over Harry Bakker Saxofoons op de website harrybakkker.nl

 

Huurtarieven

Haarlemse SaxofoonSchool_huren van een saxofoon

Sopraansax

Haarlemse SaxofoonSchool_huren van een sopraansaxofoon

€ 80,-

Per 3 maanden

De sopraansaxofoon is de kleinste van de vier saxofoons en is recht van vorm. Voor kinderen heb je ook een gebogen variant. Dit betekent dat je veel jonger (+/- 7 jaar) kunt beginnen met saxofoon spelen. 

Altsax

Haarlemse SaxofoonSchool_huren van een altsaxofoon

€ 80,-

Per 3 maanden

De altsaxofoon is de meest bespeelde saxofoon. De toon is helder en je hoeft om er geluid uit te krijgen, niet veel kracht of energie voor te hebben. Voor jong en oud gemakkelijk om mee te beginnen.

Tenorsax

Haarlemse SaxofoonSchool_huren van een tenorsaxofoon

€ 115,-

Per 3 maanden

De tenorsaxofoon kan robuust en vol klinken. Veel mensen kiezen deze saxofoon vanwege de nostalgie naar de jazz en blues. Vanwege het gewicht en afmeting af te raden voor kinderen. 

 

De huur is exclusief borg en huurvoorwaarden zijn van toepassing.

Haarlemse Saxofoonschool_saxofoon

Topkwaliteit saxofoons van Yamaha

Snel en goed geregeld door Harry Bakker

Wisselen van saxofoon mogelijk

Wij begeleiden altijd bij het kopen

De aanschaf van je eigen saxofoon…

Kopen

Het kopen van een saxofoon is een niet alledaagse aanschaf. Daarom is het raadzaam vooraf na te gaan wat er te koop is en tegen welke prijs. Er is een groot aanbod van merken van verschillende kwaliteit en prijsklasse. Uiteindelijk is de keuze voor een bepaald instrument zeer persoonlijk en smaakgebonden, maar het is wel belangrijk na te gaan of een instrument zuiver is en technisch in een goede staat verkeert. Een slecht instrument kan het speelplezier ernstig verstoren en dit kan frustrerend werken.

Kopen via het internet

Kopen op internet brengt een risico met zich mee. Het is moeilijk in te schatten wat de kwaliteit van een instrument is als je net begint met spelen. Belangrijk is dus om goed advies in te winnen. 

 

Prijzen voor een studiesaxofoon beginnen vanaf € 750,00 tot € 2000,00.
Prijzen voor een professioneel instrument beginnen vanaf € 2000,00 tot € 7000,00

De Haarlemse SaxofoonSchool helpt graag bij het vinden van jouw nieuwe saxofoon!

Saxofoonschool Oosterbeek_image_saxofoon spelen_11
Saxofoonschool Oosterbeek_image_saxofoon spelen

🎷
Gratis een keertje de saxofoon proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties van de Haarlemse Saxofoonschool

Ellen Muntjewerf
altsax/sopraansax
Lees verder
"Eind 2021 ben ik vanaf nul begonnen met saxofoonles. Ik had nog nooit een instrument gespeeld of muziek gemaakt. Onder de enthousiasmerende begeleiding van Catarina, die goed kijkt naar wat je kan en naar wat je leuk vindt, ben ik intussen zover dat ik samen met mijn man (hij op klarinet, ik op de sax) muziek speel die we leuk vinden. Ik heb er ontzettend veel plezier in, en heb er spijt van dat ik niet veel eerder ben begonnen. Dank je Catarina!"
Susan Mulder
altsaxofoon
Lees verder
“Saxofoonles bij de Haarlemse Saxofoonschool is een aanrader!! Catarina is een veelzijdige saxofoondocente met veel aandacht voor de ontwikkeling van haar studenten. Ze weet een goede balans te vinden tussen uitdaging, plezier en onderlegging in de muziek, waardoor je snel vooruitgang boekt - ook als je al ervaring hebt.”
Peter Korver
altsax
Lees verder
“Na jaren bij de Haarlemse Saxofoonschool gespeeld te hebben speel ik nu (februari 2023) sinds een paar weken met Pedro. Super leuk om met een andere leraar op een andere manier te oefenen, weer nieuwe nummers te spelen en om andere muziekstijl te leren spelen dan ik gewend was. En natuurlijk maken we ook weer veel plezier op dit mooie instrument.”
Rene en Fenne
Lees verder
Wij hebben samen les van Catarina, vader en dochter. Fenne is nu 8 jaar en speelt al bijna 2 jaar Saxofoon. Het lesprogramma wordt op ons afgestemd en samen bepalen we wat we spelen in de lessen. Catarina geeft heel erg leuk, speels en spontaan les. Ze is erg getalenteerd en met haar optredens en muziekensemble (Maat Saxophone Quartet) is ze een voorbeeld en bron van inspiratie. Fenne (8 jaar) :“saxofoon spelen doet Catarina goed voor tijdens de les zodat ik veel van haar kan leren. En ze is super lief en kan heel goed optreden op het podium”. Rene : “Door de voorspeelavonden te organiseren op een echt podium met publiek maakt Catarina ons even een echte artiest ”.
Vorige
Volgende

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.