SAXOFOON HUREN OF KOPEN2017-08-25T16:02:27+00:00

De saxofoon huren of kopen?

Iedereen die voor het eerst een saxofoon vasthoudt zal onder de indruk zijn van het imposante instrument dat zo hevig glanst en zoveel klepjes en knopjes heeft. De eerste ervaring is dan ook vaak wat onwennig: “moet ik hier op gaan spelen? en “hoe leer ik ooit waar al die klepjes voor zijn?” Gelukkig blijkt in de praktijk dat iedereen na een paar keer proberen geluid uit zijn sax krijgt, en dan maakt de onwennigheid altijd plaats voor nieuwsgierigheid.

Maar voordat je kan gaan spelen, zal je eerst moeten kiezen voor een type saxofoon. Binnen de saxofoonfamilie zijn de vier meest bekende saxofoons de sopraan, alt, tenor en bariton. Deze vier type saxofoons hebben elk een ander karakter en in zeker opzicht ook een andere toepassing.

Wie begint met saxofoon spelen, kan ervoor kiezen een instrument te huren of te kopen. In de regel geldt dat wie met saxofoonspelen begint eerst een saxofoon huurt en bij veel enthiousiasme later een eigen instrument koopt. Bij de meeste saxofoonwinkels zijn hiervoor speciale huur-koop regelingen. De Haarlemse Saxofoonschool adviseert graag bij het huren of kopen van een saxofoon.

Saxofoon huren:

Bij de verschillende saxofoonwinkels is het mogelijk om een saxofoon voor drie maanden te huren. Hieronder staat een indicatie van de huurprijzen van een aantal goede studiesaxofoons:

• First Sax gebogen sopraansax: huur € 80,00 borg € 220,00
  • First Sax alt saxofoon: huur € 80,00 borg € 220,00
  • First Sax bariton saxofoon: huur € 200,00 borg € 400,00
  • Yamaha sopraansaxofoon: huur € 115,00 borg € 275,00
  • Yamaha altsaxofoon: huur € 80,00 borg € 220,00
  • Yamaha tenorsaxofoon: huur € 115,00 borg € 275,00

(Prijzen kunnen afwijken van de werkelijkheid en zijn gebaseerd op drie maanden huur)

Kopen:

Het kopen van een saxofoon is een niet alledaagse aanschaf. Daarom is het raadzaam vooraf na te gaan wat er te koop is en tegen welke prijs. Er is een groot aanbod van merken van verschillende kwaliteit en in verschillende prijsklasses. Uiteindelijk is de keuze voor een bepaald instrument zeer persoonlijk en smaakgebonden, maar het is wel belangrijk na te gaan of een instrument zuiver is en technisch in een goede staat verkeert. Een slecht instrument kan het speelplezier ernstig verstoren en dit kan frustrerend werken.

Kortom, het is niet eenvoudig om een goede saxofoon aan te schaffen en goed advies is van groot belang. De Haarlemse Saxofoonschool wil graag voor haar leerlingen opzoek naar een passende saxofoon. Hierdoor koopt u altijd het juiste instrument voor een goede prijs.

Belangrijk om nog te vermelden is dat ook via internet veel instrumenten worden aangeboden. Kopen op internet brengt een risico met zich mee, omdat het voor een beginnende saxofonist vaak moeilijk in te schatten is wat de kwaliteit van een dergelijk instrument is. Ook hier geldt dat het inwinnen van advies erg belangrijk is.

Prijzen voor een studie saxofoon liggen over het algemeen tussen de € 600,00 en € 1500,00.
Prijzen voor een professioneel instrument kunnen variëren tussen de € 1500,00 en € 6000,00

De Haarlemse Saxofoonschool adviseert Harry Bakker in Muiderberg.

Haarlemse SaxofoonSchool Sopraan Saxofoon
Haarlemse SaxofoonSchool Alt Saxofoon