Haarlemse Saxofoonschool-Saxofoon-mainbanner

Saxofoon huren of kopen?

Wie begint met saxofoon spelen kan ervoor kiezen een instrument te huren of te kopen. Maar misschien weet je nog niet goed of deze nieuwe hobby bij je past of welke saxofoon je wilt gaan spelen. Een saxofoon huren is dan de beste optie.

Saxofoon huren:

De aanschaf van een saxofoon is kostbaar en als je begint weet je niet meteen of het instrument wat voor je is. Daarbij start je misschien met de tenorsaxofoon en switch te later toch over naar de altsaxofoon. Als je huurt kan dit eenvoudig en simpel worden geregeld.

De Haarlemse Saxofoonschool werkt samen met Harry Bakker saxofoons uit Muiderberg. Dit is onze partner in het verhuren van saxofoons. Voor meer informatie, algemene huurvoorwaarden en contact kan je terecht op de website harrybakkker.nl

Tarieven voor het huren van een saxofoon

De onderstaande prijzen gelden voor het seizoen 2021 – 2022.

Altsaxofoon Haarlemse Saxofoonschool

Occasion saxofoons

✓ Sopraansax gebogen:
huur € 110 (borg € 150,00)

✓ Altsaxofoon Yamaha YAS-280:
huur € 80,00 (borg € 150,00)

✓ Altsaxofoon Trevor James Brooklyn:
huur € 80,00 (borg € 150,00)

✓ Tenorsaxofoon Yamaha YTS:
huur € 95,00 (borg € 150)

✓ Baritonsaxofoon Yamaha YTS:
huur € 200 (borg € 250)

Nieuwe saxofoon
✓ Altsaxofoon Yamaha YAS-280:
huur € 105 (borg € 150)

✓ Tenorsaxofoon Yamaha YTS-280:
huur € 115,00 (borg € 300,00)

✓ Baritonsaxofoon 33:
huur € 300,00 (borg € 400,00)

Tarieven voor het huren van een saxofoon

Prijzen kunnen afwijken van de werkelijkheid en zijn gebaseerd op drie maanden huur.

Saxofoon kopen

Het kopen van een saxofoon is een niet alledaagse aanschaf. Daarom is het raadzaam vooraf na te gaan wat er te koop is en tegen welke prijs. Er is een groot aanbod van merken van verschillende kwaliteit en in verschillende prijsklasses. Uiteindelijk is de keuze voor een bepaald instrument zeer persoonlijk en smaakgebonden, maar het is wel belangrijk na te gaan of een instrument zuiver is en technisch in een goede staat verkeert. Een slecht instrument kan het speelplezier ernstig verstoren en dit kan frustrerend werken.

Belangrijk om nog te vermelden is dat ook via internet veel instrumenten worden aangeboden. Kopen op internet brengt een risico met zich mee. Het is voor een beginnende saxofonist vaak moeilijk in te schatten wat de kwaliteit van een dergelijk instrument is. Ook hier geldt dat het inwinnen van advies erg belangrijk is.

Prijzen voor een studiesaxofoon beginnen vanaf € 750,00 en lopen op tot € 2000,00.
Prijzen voor een professioneel instrument beginnen vanaf € 2000,00
Voor € 7000,00 heb je de Rolls Rolls onder de saxofoons!!!

Kortom, het is niet eenvoudig om een saxofoon aan te schaffen en goed advies is van groot belang. De Haarlemse Saxofoonschool bemiddelt graag voor haar leerlingen en wij gaan graag mee op zoek naar de beste saxofoon.