HUREN OF KOPEN?

Saxofoon huren of kopen?

Wie begint met saxofoon spelen, kan ervoor kiezen een instrument te huren of te kopen. Wanneer je begint met saxofoonspelen huur je vaak eerst een saxofoon en bij veel enthiousiasme koop je wellicht later een eigen instrument. Bij de meeste saxofoonwinkels zijn hiervoor speciale huur-koop regelingen.

De Haarlemse Saxofoonschool adviseert graag bij het huren of kopen van een saxofoon. Bij verschillende saxofoonwinkels is het mogelijk om een saxofoon te huren voor drie maanden of langer.

De Haarlemse SaxofoonSchool bemiddelt o.a. bij de totstandkoming van een huurcontract tussen de cursist en Harry Bakker. Echter kan de Haarlemse SaxofoonSchool nooit aansprakelijk worden gesteld voor geschillen tussen de cursist en Harry Bakker Saxofoons.

Bekijk de website van Harry Bakker Saxofoons voor meer informatie en voorwaarden over het huren van een saxofoon.

Saxofoon huren:

Hieronder staan de huurprijzen 2019 van een aantal goede studiesaxofoons:

Gebruikte saxofoons:
✓ Sopraansax “First Sax” gebogen: huur € 70,00 (borg € 220,00)
✓ Altsaxofoon “Travor James”: huur € 80,00 (borg € 220,00)
✓ Baritonsaxofoon “Buffet Crampon” 400: huur € 350,00 (borg € 400,00)

Nieuwe saxofoons (Yamaha):
✓ Sopraansaxofoon “Yamaha YSS-475”: huur € 250,00 (borg € 275,00)
✓ Altsaxofoon “Yamaha YAS-280”: huur € 80,00 (borg € 220,00)
✓ Tenorsaxofoon “Yamaha YTS-280”: huur € 150,00 (borg € 350,00)

Prijzen kunnen afwijken van de werkelijkheid en zijn gebaseerd op drie maanden huur.

Saxofoon kopen

Het kopen van een saxofoon is een niet alledaagse aanschaf. Daarom is het raadzaam vooraf na te gaan wat er te koop is en tegen welke prijs. Er is een groot aanbod van merken van verschillende kwaliteit en in verschillende prijsklasses. Uiteindelijk is de keuze voor een bepaald instrument zeer persoonlijk en smaakgebonden, maar het is wel belangrijk na te gaan of een instrument zuiver is en technisch in een goede staat verkeert. Een slecht instrument kan het speelplezier ernstig verstoren en dit kan frustrerend werken.

Belangrijk om nog te vermelden is dat ook via internet veel instrumenten worden aangeboden. Kopen op internet brengt een risico met zich mee, omdat het voor een beginnende saxofonist vaak moeilijk in te schatten is wat de kwaliteit van een dergelijk instrument is. Ook hier geldt dat het inwinnen van advies erg belangrijk is.

Prijzen voor een studiesaxofoon beginnen vanaf € 750,00 en lopen op tot € 2000,00.
Prijzen voor een professioneel instrument beginnen vanaf € 2000,00 en voor € 7000,00 heb je de Rolls Rolls onder de saxofoons.

Kortom, het is niet eenvoudig om een saxofoon aan te schaffen en goed advies is van groot belang. De Haarlemse Saxofoonschool bemiddeld graag voor haar leerlingen en wij gaan graag mee op zoek naar de beste saxofoon.

PARTNERS VAN DE HAARLEMSE SAXOFOONSCHOOL:
VOOR MEER INFORMATIE EN SAXOFOONLES BEL OF E-MAIL NAAR:

+31(0)6-26754684   //   [email protected]