Saxofoon kopen

Het kopen van een saxofoon is een niet alledaagse aanschaf. Daarom is het raadzaam vooraf na te gaan wat er te koop is en tegen welke prijs. Er is een groot aanbod van merken van verschillende kwaliteit en in verschillende prijsklasses. Uiteindelijk is de keuze voor een bepaald instrument zeer persoonlijk en smaakgebonden, maar het is wel belangrijk na te gaan of een instrument zuiver is en technisch in een goede staat verkeert. Een slecht instrument kan het speelplezier ernstig verstoren en dit kan frustrerend werken.

Belangrijk om nog te vermelden is dat ook via internet veel instrumenten worden aangeboden. Kopen op internet brengt een risico met zich mee, omdat het voor een beginnende saxofonist vaak moeilijk in te schatten is wat de kwaliteit van een dergelijk instrument is. Ook hier geldt dat het inwinnen van advies erg belangrijk is.

Prijzen voor een studiesaxofoon beginnen vanaf € 750,00 en lopen op tot € 2000,00.
Prijzen voor een professioneel instrument beginnen vanaf € 2000,00 en voor € 7000,00 heb je de Rolls Rolls onder de saxofoons.

Kortom, het is niet eenvoudig om een saxofoon aan te schaffen en goed advies is van groot belang. De Haarlemse Saxofoonschool bemiddeld graag voor haar leerlingen en wij gaan graag mee op zoek naar de beste saxofoon.

Partners van de Haarlemse SaxofoonSchool: