Haarlemse SaxofoonSchool
Banner Haarlemse Saxofoonschool saxofoonlessen
Haarlemse Saxofoonschool saxofoonlessen
Banner Haarlemse Saxofoonschool saxofoonlessen

huren of kopen van een saxofoon?

Wie begint met saxofoon spelen, kan ervoor kiezen een instrument te huren of te kopen. Wanneer je begint met saxofoon spelen huur je vaak eerst een saxofoon en bij veel enthousiasme koop je wellicht later een eigen instrument. De SaxofoonSchool biedt een unieke kans om een instrument te huren die na twee jaar volledig jouw eigendom is. Wij hebben altijd saxofoons op voorraad en die kan je meteen meenemen als je begint met saxofoon spelen.

Saxofoons huren:

De aanschaf van een saxofoon is kostbaar en als je begint weet je niet meteen of het instrument wat voor je is. Daarbij start je misschien met de tenorsaxofoon en switch te later toch over naar de altsaxofoon. Als je huurt kan dit eenvoudig en simpel worden geregeld.

De Haarlemse Saxofoonschool verhuurt zelf saxofoons aan haar cursisten. Maar woon je niet in Haarlem kan je ook een instrument bij ons huren. Je kunt deze komen ophalen of wij sturen de sax netjes naar je op.

Tarieven voor het huren van een saxofoon

De onderstaande prijzen gelden voor het seizoen 2020 – 2021.

Gebruikte saxofoons:
✓ Sopraansax (First Sax) gebogen:
huur € 50,00 (borg € 200,00)

✓ Altsaxofoon Yamaha YAS-280:
huur € 60,00 (borg € 220,00)

✓ Tenorsaxofoon:
huur € 115,00 (borg € 300,00)

✓ Baritonsaxofoon Buffet Crampon 400:
huur € 350,00 (borg € 400,00)

Nieuwe saxofoons (Yamaha):
✓ Sopraansaxofoon Yamaha YSS-475:
huur € 250,00 (borg € 275,00)

✓ Altsaxofoon Yamaha YAS-280:
huur € 80,00 (borg € 220,00)

✓ Tenorsaxofoon Yamaha YTS-280:
huur € 150,00 (borg € 350,00)

Prijzen kunnen afwijken van de werkelijkheid en zijn gebaseerd op drie maanden huur.

Saxofoon kopen

Het kopen van een saxofoon is een niet alledaagse aanschaf. Daarom is het raadzaam vooraf na te gaan wat er te koop is en tegen welke prijs. Er is een groot aanbod van merken van verschillende kwaliteit en in verschillende prijsklasses. Uiteindelijk is de keuze voor een bepaald instrument zeer persoonlijk en smaakgebonden, maar het is wel belangrijk na te gaan of een instrument zuiver is en technisch in een goede staat verkeert. Een slecht instrument kan het speelplezier ernstig verstoren en dit kan frustrerend werken.

Belangrijk om nog te vermelden is dat ook via internet veel instrumenten worden aangeboden. Kopen op internet brengt een risico met zich mee. Het is voor een beginnende saxofonist vaak moeilijk in te schatten wat de kwaliteit van een dergelijk instrument is. Ook hier geldt dat het inwinnen van advies erg belangrijk is.

Prijzen voor een studiesaxofoon beginnen vanaf € 750,00 en lopen op tot € 2000,00.
Prijzen voor een professioneel instrument beginnen vanaf € 2000,00
Voor € 7000,00 heb je de Rolls Rolls onder de saxofoons!!!

Kortom, het is niet eenvoudig om een saxofoon aan te schaffen en goed advies is van groot belang. De Haarlemse Saxofoonschool bemiddelt graag voor haar leerlingen en wij gaan graag mee op zoek naar de beste saxofoon.