Haarlemse Saxofoonschool-Saxofoon-mainbanner

Onze talenten

Peter Korver

Gestart: november 2018

Jarenlang luisterde ik al naar o.a. Kenny G, David Sanborn en échte live Jazz op de radio op donderdagavond bij Sesjun. De klank van de altsaxofoon en de improvisatie’s van de toppers vond ik altijd al té gek.

Op mijn 16e heb ik een hele vakantie gewerkt en gespaard om dan eindelijk zelf een saxofoon te kunnen kopen. Toen op zoek naar een leraar. Fred Leeflang een legende op de sax wilde me wel lesgeven. Ongeveer een jaar heb ik gespeeld, maar ondanks de inspanningen van Fred, werd de saaie lesmethode en een gebrek aan discipline me fataal en ben ik gestopt met spelen voordat het écht leuk ging worden. Toch sleepte ik al die jaren mijn sax met me mee van huis naar huis. Na iedere verhuizing ging ie trots op de standaard in de hoek van de kamer, maar spelen deed ik niet… Totdat ik vorig jaar, op 51 jarige leeftijd, besloot toch weer te willen gaan spelen en ik zag dat er dichtbij huis saxofoonles gegeven werd op de Haarlemse Saxofoonschool. En nu ben ik 3 maanden verder. Mijn oude sax is ingeruild voor een nieuwe, Jeroen heeft geholpen het juiste instrument uit te zoeken.

Susan en Jeroen geven erg leuk les en er wordt tijdens de les veel uitgelegd over muziek in het algemeen en dit mooie instrument. Er zit lekker veel tempo in de lessen en er wordt vooral veel samen of met muziek meegespeeld. De échte saaie, ouderwetse stukken in het muziekboek slaan we, als ik dat wil, gewoon over. En ik word zelfs zo snel al uitgedaagd kleine stukjes te improviseren, maar alles in mijn eigen tempo.

Zelf luister ik veel naar The Brand New Heavies en allerlei relaxte loungemuziek waarop een saxofonist mee speelt, super lekker. Jeroen liet me laatst op Spotify een album van Everest Harp horen, die wordt zeker aan mijn favorieten toegevoegd. Als je zelf sax wilt gaan spelen, dan kan ik de Haarlemse Saxofoonschool zeker aanraden!

Bram Kreulen

Gestart: september 2015

Ik heb een groot deel van mijn jeugd gedrumd, maar uiteindelijk begon ik te verlangen naar een instrument met meer ziel, meer ‘shwang’. Via artiesten als Candy Dulfer, Maceao Parker en trompettist Louis Armstrong kwam ik al snel in de ban van de saxofoon. Mijn keuze tussen alt- en tenorsaxofoon was snel gemaakt, aangezien mijn longinhoud vrij suboptimaal is.

Dus, met mijn altosaxofoon ben ik de eerste les ingestapt, en ben ik meteen door Jeroen de blazerswereld in getrokken. Het leukste zijn de lessen waarin we een nummer volledig gaan uitpluizen, om hem uiteindelijk ook te gaan spelen.

Ik raad de Saxofoonschool vanwege zijn professionele, maar toch spontane en vrolijke indruk. Ik haal ongelofelijk veel plezier uit dit instrument, en ik denk dat u dat ook zal doen!

Bram Kreulen

Scroll to Top