Hooggeëerd publiek…

Onze talenten

Haarlemse SaxofoonSchool_image_saxofoon spelen_02

Wij zetten graag onze saxofonisten in het zonnetje. 

Peter Korver

Gestart: november 2018

“Jarenlang luisterde ik al naar o.a. Kenny G, David Sanborn en échte live Jazz op de radio op donderdagavond bij Sesjun. De klank van de altsaxofoon en de improvisatie’s van de toppers vond ik altijd al té gek.“

“Op mijn 16e heb ik een hele vakantie gewerkt en gespaard om dan eindelijk zelf een saxofoon te kunnen kopen. Toen op zoek naar een leraar. Fred Leeflang een legende op de sax wilde me wel lesgeven. Ongeveer een jaar heb ik gespeeld, maar ondanks de inspanningen van Fred, werd de saaie lesmethode en een gebrek aan discipline me fataal en ben ik gestopt met spelen voordat het écht leuk ging worden. Toch sleepte ik al die jaren mijn sax met me mee van huis naar huis. 

Na iedere verhuizing ging ie trots op de standaard in de hoek van de kamer, maar spelen deed ik niet… Totdat ik vorig jaar, op 51 jarige leeftijd, besloot toch weer te willen gaan spelen en ik zag dat er dichtbij huis saxofoonles gegeven werd op de Haarlemse Saxofoonschool. 

En nu ben ik 2 jaar verder. Mijn oude sax is ingeruild voor een nieuwe, Jeroen heeft geholpen het juiste instrument uit te zoeken.

Zelf luister ik veel naar The Brand New Heavies en allerlei relaxte loungemuziek waarop een saxofonist mee speelt, super lekker.”

Peter Korven Haarlemse SaxofoonSchool

 Jeroen liet me laatst op Spotify een album van Everest Harp horen, die wordt zeker aan mijn favorieten toegevoegd. 

Als je zelf sax wilt gaan spelen, dan kan ik de Haarlemse Saxofoonschool zeker aanraden!“

Bram Kreulen

Gestart: september 2015
Gestopt: juli 2020

Ik heb een groot deel van mijn jeugd gedrumd, maar uiteindelijk begon ik te verlangen naar een instrument met meer ziel, meer ‘shwang’. Via artiesten als Candy Dulfer, Maceao Parker en trompettist Louis Armstrong kwam ik al snel in de ban van de saxofoon.

Mijn keuze tussen alt- en tenorsaxofoon was snel gemaakt, aangezien mijn longinhoud vrij suboptimaal is.

Dus, met mijn altosaxofoon ben ik de eerste les ingestapt, en ben ik meteen door Jeroen de blazerswereld in getrokken. Het leukste zijn de lessen waarin we een nummer volledig gaan uitpluizen, om hem uiteindelijk ook te gaan spelen.

Ik raad de Saxofoonschool vanwege zijn professionele, maar toch spontane en vrolijke indruk. Ik haal ongelofelijk veel plezier uit dit instrument, en ik denk dat u dat ook zal doen!

Bram Keulen Haarlemse SaxofoonSchool
Haarlemse Saxofoonschool - Hart gebouw Haarlem en cultuurhuis Klein Heiligland

Notenschrift en muziektheorie

Liedjes spelen van bladmuziek of uit je hoofd

Verschillende genres en muziekstijlen

Solo's spelen en improvisatie

Hedendaagse lessen op jouw niveau…

Het saxofooncombo

Haarlemse SaxofoonSchool_saxofoon spelen in Haarlem

Wij zetten graag onze saxofonisten in het zonnetje. 

🎷
Gratis een keertje de saxofoon proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties van de Haarlemse Saxofoonschool

Tjerk Moeskops
tenorsaxofoon
Lees verder
"Zeer vermakelijke en leerzame lessen. In korte tijd enorme stappen gemaakt. Betrokken en kijkend naar mijn niveau. Zowel expert op het gebied van het instrument als muziektheorie. Lessen leuk soms afgewisseld met het maken van een opname of een leuke gezellige voorspeelavond met de andere leerlingen.
Roxanne Laas
altsaxofoon
Lees verder
"Jeroen is een super talentvolle muzikant, een enthousiaste leraar en een inspirerende leraar die je zelfvertrouwen geeft maar tegelijkertijd ook dwingt om je te verbeteren maar vooral een leraar die de liefde van muziek deelt!
Sven Steverink
baritonsaxofoon
Lees verder
"Ik ben 25 jaar geleden gestopt met saxofoon spelen en Jeroen heeft ervoor gezorgd dat ik er opnieuw heel veel plezier in heb nu. Vooral het samenspelen met anderen heb ik lol in. De Saxofoonschool heeft diverse combo's zodat je al snel mee kunt spelen met een combo op jouw niveau. Op deze manier houd je er ook lol in.
Saar Meertens
sopraansaxofoon
Lees verder
"Bedankt Jeroen! Voor de fijne communicatie, je flexibiliteit en het meedenken. Ik kan het iedereen aanraden om bij Jeroen les te nemen
Previous
Next

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.