Hooggeëerd publiek…

Onze talenten

Wij zetten graag onze saxofonisten in het zonnetje. 

Peter Korver

Gestart: november 2018

“Jarenlang luisterde ik al naar o.a. Kenny G, David Sanborn en échte live Jazz op de radio op donderdagavond bij Sesjun. De klank van de altsaxofoon en de improvisatie’s van de toppers vond ik altijd al té gek.“

“Op mijn 16e heb ik een hele vakantie gewerkt en gespaard om dan eindelijk zelf een saxofoon te kunnen kopen. Toen op zoek naar een leraar. Fred Leeflang een legende op de sax wilde me wel lesgeven. Ongeveer een jaar heb ik gespeeld, maar ondanks de inspanningen van Fred, werd de saaie lesmethode en een gebrek aan discipline me fataal en ben ik gestopt met spelen voordat het écht leuk ging worden. Toch sleepte ik al die jaren mijn sax met me mee van huis naar huis. 

Na iedere verhuizing ging ie trots op de standaard in de hoek van de kamer, maar spelen deed ik niet… Totdat ik vorig jaar, op 51 jarige leeftijd, besloot toch weer te willen gaan spelen en ik zag dat er dichtbij huis saxofoonles gegeven werd op de Haarlemse Saxofoonschool. 

En nu ben ik 2 jaar verder. Mijn oude sax is ingeruild voor een nieuwe, Jeroen heeft geholpen het juiste instrument uit te zoeken.

Zelf luister ik veel naar The Brand New Heavies en allerlei relaxte loungemuziek waarop een saxofonist mee speelt, super lekker.”

Peter Korven Haarlemse SaxofoonSchool

Bram Kreulen

Gestart: september 2015
Gestopt: juli 2020

Ik heb een groot deel van mijn jeugd gedrumd, maar uiteindelijk begon ik te verlangen naar een instrument met meer ziel, meer ‘shwang’. Via artiesten als Candy Dulfer, Maceao Parker en trompettist Louis Armstrong kwam ik al snel in de ban van de saxofoon.

Mijn keuze tussen alt- en tenorsaxofoon was snel gemaakt, aangezien mijn longinhoud vrij suboptimaal is.

Dus, met mijn altosaxofoon ben ik de eerste les ingestapt, en ben ik meteen door Jeroen de blazerswereld in getrokken. Het leukste zijn de lessen waarin we een nummer volledig gaan uitpluizen, om hem uiteindelijk ook te gaan spelen.

Ik raad de Saxofoonschool vanwege zijn professionele, maar toch spontane en vrolijke indruk. Ik haal ongelofelijk veel plezier uit dit instrument, en ik denk dat u dat ook zal doen!

Bram Keulen Haarlemse SaxofoonSchool
cropped-base_icon_transparent_background-1.png

Notenschrift en muziektheorie

Liedjes spelen van bladmuziek of uit je hoofd

Verschillende genres en muziekstijlen

Solo's spelen en improvisatie

Hedendaagse lessen op jouw niveau…

Blazing Bugs kwartet

Blazing Bugs is het laaiend enthousiaste saxofoonkwartet van de Haarlemse Saxofoonschool. Onder de bezielende leiding van kwartetvirtuoos Catarina Gomes werken twee alten, een bariton en een tenor aan jazz en jazzy muziek. Het repertoire varieert van Snarky Puppy tot Fly Me To The Moon. Elke twee weken repeteren ze en met enige regelmaat vind je Blazing Bugs op het podium tijdens de voorspeelavond.

🎷
Gratis een keertje de saxofoon proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties van de Haarlemse Saxofoonschool

Ellen Muntjewerf
altsax/sopraansax
Lees verder
"Eind 2021 ben ik vanaf nul begonnen met saxofoonles. Ik had nog nooit een instrument gespeeld of muziek gemaakt. Onder de enthousiasmerende begeleiding van Catarina, die goed kijkt naar wat je kan en naar wat je leuk vindt, ben ik intussen zover dat ik samen met mijn man (hij op klarinet, ik op de sax) muziek speel die we leuk vinden. Ik heb er ontzettend veel plezier in, en heb er spijt van dat ik niet veel eerder ben begonnen. Dank je Catarina!"
Susan Mulder
altsaxofoon
Lees verder
“Saxofoonles bij de Haarlemse Saxofoonschool is een aanrader!! Catarina is een veelzijdige saxofoondocente met veel aandacht voor de ontwikkeling van haar studenten. Ze weet een goede balans te vinden tussen uitdaging, plezier en onderlegging in de muziek, waardoor je snel vooruitgang boekt - ook als je al ervaring hebt.”
Peter Korver
altsax
Lees verder
“Na jaren bij de Haarlemse Saxofoonschool gespeeld te hebben speel ik nu (februari 2023) sinds een paar weken met Pedro. Super leuk om met een andere leraar op een andere manier te oefenen, weer nieuwe nummers te spelen en om andere muziekstijl te leren spelen dan ik gewend was. En natuurlijk maken we ook weer veel plezier op dit mooie instrument.”
Rene en Fenne
Lees verder
Wij hebben samen les van Catarina, vader en dochter. Fenne is nu 8 jaar en speelt al bijna 2 jaar Saxofoon. Het lesprogramma wordt op ons afgestemd en samen bepalen we wat we spelen in de lessen. Catarina geeft heel erg leuk, speels en spontaan les. Ze is erg getalenteerd en met haar optredens en muziekensemble (Maat Saxophone Quartet) is ze een voorbeeld en bron van inspiratie. Fenne (8 jaar) :“saxofoon spelen doet Catarina goed voor tijdens de les zodat ik veel van haar kan leren. En ze is super lief en kan heel goed optreden op het podium”. Rene : “Door de voorspeelavonden te organiseren op een echt podium met publiek maakt Catarina ons even een echte artiest ”.
Vorige
Volgende

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.