Maceo Parker in het Paard van Troje in Den Haag op 17 november 2013

Maceo Parker heeft zichzelf weten te onderscheiden door middel van buitengewone muzikaliteit en pure ambitie. Deze onvermoeibare saxofonist heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op soul, funk en jazz.

Het unieke geluid van James Brown is een groot deel te danken aan het talent en de inspiratie van Maceo Parker. Hij heeft niet alleen een immens groot repertoire aan muziek, maar ook een grote invloed op diverse muziek genres. Maceo Parker’s muziek combineert soul, funk, jazz en Rhythm and Blues zonder de traditie van de diverse genres te verloochenen.

Door zijn samenwerking met soul en jazz artiesten als James Brown, George Clinton en Bootsy Collins en live bijdrage naast popgroepen als Living Colour, Bryan Ferry, The Red Hot Chili Peppers en The Dave Matthews Band, wist Maceo Parker een groot publiek te bereiken met zijn bijzondere sound. Maceo Parker’s muziek blijkt een enorme bron van inspiratie in de hip hop scene en is een van de meest gesamplede artiesten ooit. Op het podium komt hij het beste tot zijn recht wanneer hij zijn grenzeloze energie en passie de ruimte kan geven, en daarbij zijn publiek volledig inpalmt.

Gedurende de laatste twee decennia geniet Maceo Parker een wervelende solo carrière waarin hij een nieuw funk generatie opvoedt met zijn frisse en diverse muziek. Hij navigeert moeiteloos tussen 60’s soul, 70’s freaky funk, mellow jazz en hip hop.

Voor meer informatie en kaarten zie website van het Paard…

By |2016-11-27T19:25:12+00:00november 16th, 2013|De saxofoon|0 Comments

About the Author: