10 maart 2019- Het is zondagmiddag en de koffiebar van Due Grappi in Haarlem loopt voller en voller. De glimmende saxofoons verschijnen uit de koffers en de trotse, ietwat nerveuse eigenaren maken zich klaar voor een middag vol muziek en gezelligheid. Zo’n twintig leerlingen van de Haarlemse Saxofoonschool hebben hard gestudeerd op een muziekstuk naar wens en hebben vrienden en familie uitgenodigd om te komen luisteren naar muziek gespeeld door jong en oud.

Natuurlijk staan onze docenten Jeroen en Susan in de startblokken om de middag soepel te laten verlopen en zelfs hier en daar mee te doen met een duet. Van Kenny G tot Louis Armstrong en van een up-tempo blues tot een gevoelig liefdesnummer; alles komt aan bod. Zonder verplichtingen en naar eigen voorkeur laten de leerlingen horen wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd en wat voor een prachtig instrument de saxofoon is. Bovendien wordt er veel samen gespeeld. De saxofoon wordt meerdere malen begeleid door de piano en ook zien we een aantal duetten voorbij komen. Niet te vergeten het kwartet dat onlangs gevormd is uit een aantal enthousiaste saxofonisten die samen enkele krachtige stukken de zaal in wisten te blazen. Het is tijd voor een korte pauze. Due Grappi zorgt voor lekkere hapjes en ook de drankjes vallen goed in de smaak. De muzikale middag wordt vervolgd. Net als voor de pauze vult het getoeter van de saxofoon de ruimte en spelen de enthousiaste leerlingen de longen uit hun lijf. Kortom, een geslaagde middag met veel muziek en opgetogen leerlingen.