DOCENTEN 2017-08-25T16:03:08+00:00

De docenten van de SaxofoonSchool

De saxofoondocenten van de SaxofoonSchool zijn Jeroen Kraaij en Susan Koek. Beide docenten willen de passie voor het saxofoonspelen graag overbrengen en geven enthousiast les. Naast het doceren zijn Susan en Jeroen ook veel te zien op de Nederlandse podia en is praktijkervaring dus volop aanwezig.

Susan Koek

Susan Koek is een energieke saxofoniste uit Groningen. Op haar achtste begon ze met saxofoon spelen. Ze deed onder andere mee aan het Haydn Muziek Festival, Prinses Christina Concours en het Jong Muziek Talent Nederland. Op haar vijftiende begon Susan ook met jazz en popmuziek en zat ze in de talentenklas van de Stedelijke Muziekschool in Groningen.

Haar ervaring heeft ze opgedaan in verschillende Big Bands waarmee Susan speelde op het Ajazz festival (Assen), Onwings Festival en Noorderzon Festival (Groningen). Naast saxofoon spelen, speelt ze ook piano en zingt ze. Na haar havo heeft ze 1 jaar in de talentenklas van het Prins Claus Conservatorium gezeten. Susan heeft 2 jaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd. Nu studeert ze pop-sessie aan The Music Academy (Inholland) in Haarlem.

Jeroen Kraaij

Jeroen Kraaij begon zijn carrière als muzikant bij de Apeldoornse muziekschool. Al snel bleek dat muziek meer zou zijn dan alleen een hobby.
Op 18-jarige leeftijd begon Jeroen aan het conservatorium van Zwolle waar hij lessen volgde bij Rolf Delfos en Allard Buwalda. Tijdens deze opleiding begon Jeroen met zijn eerste lespraktijk in Zwolle en daar heeft hij jarenlang les gegeven. Sinds 2006 woont Jeroen in Haarlem en heeft hij een ook nog gestudeerd aan de Hogeschool InHolland (Media en Entertainment Management).

Nu, in 2010 vond Jeroen het weer leuk om weer wat meer les te gaan geven en heeft hij als nieuw initiatief de Haarlemse Saxofoonschool opgericht.

Zelf zegt hij:
“De saxofoon is een prachtig instrument en spreekt voor veel mensen tot de verbeelding vanwege de uitstraling en klank. De passie die ik heb voor dit instrument wil ik doorgeven aan nieuwe leerlingen.

Of je nu jong of oud bent, van het instrument kun je genieten. In het algemeen is muziek maken een ontzettend leuke ervaring. Ik speel zelf regelmatig met Haarlemse musici in muziekcafé de Stiels. Op de maandagavond kun je hier heerlijk jammen en improviseren”.

Naast docent is Jeroen ook actief als saxofonist en speelt wekelijks in diverse formaties, bands en combo’s. Het meest bekend is Jeroen met zijn hippe saxofoonact gecombineerd met DJ. Onder de naam Saxojoe is hij te vinden op diverse grote podia in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie kun je kijken op www.saxojoe.nl

Docent Susan Koek SaxofoonSchool
Docent Jeroen Kraaij SaxofoonSchool