De Saxofoondocenten

Saxofoondocent Susan Koek

Saxofoondocent Susan Koek is sinds 2015 docente bij de Haarlemse Saxofoonschool. Ze geeft met veel enthousiasme en plezier les. Susan begon op haar 9de met saxofoon spelen. Ze kreeg les in klassieke muziek, had een vaste pianiste/coach en tezamen speelden zij op verschillende concoursen en serieuze podia.

Op haar 15de besloot ze voor de muziekstijlen jazz en pop te gaan. Ze heeft een jaar jazz talentenklas gevolgd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en daarna heeft ze 2 jaar gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2014 studeert Susan aan het Conservatorium Haarlem wat zich meer richt op popmuziek. Haar optredens bestaan uit (cover)bands en tezamen met dj’s.

Doordat Susan verschillende opleidingen heeft gevolgd heeft zij genoeg kennis opgebouwd met betrekking tot de verschillende muziekstijlen. Uit lesgeven haalt Susan heel veel voldoening. Ze geeft geeft privéles maar ook saxofooncombo-les.

Saxofoondocent Jeroen Kraaij

Jeroen Kraaij begon zijn carrière als muzikant bij de Apeldoornse muziekschool. Al snel bleek dat muziek meer zou zijn dan alleen een hobby. Op 18-jarige leeftijd begon Jeroen aan het conservatorium van Zwolle waar hij lessen volgde bij Rolf Delfos en Allard Buwalda. Tijdens deze opleiding begon Jeroen met zijn eerste lespraktijk in Zwolle en daar heeft hij jarenlang les gegeven. Sinds 2006 woont Jeroen in Haarlem en heeft hij een ook nog gestudeerd aan de Hogeschool InHolland (Media en Entertainment Management).

Zelf zegt hij:
“De saxofoon is een prachtig instrument en spreekt voor veel mensen tot de verbeelding vanwege de uitstraling en klank. De passie die ik heb voor dit instrument wil ik doorgeven aan nieuwe leerlingen.

In het algemeen is muziek maken een ontzettend leuke ervaring. Ik speel zelf regelmatig met Haarlemse musici in muziekcafé de Stiels. Op de maandagavond kun je hier heerlijk jammen en improviseren”.

Naast docent is Jeroen ook actief als saxofonist en speelt wekelijks in diverse formaties, bands en combo’s. Het meest bekend is Jeroen met zijn hippe saxofoonact gecombineerd met DJ. Onder de naam Saxojoe is hij te vinden op diverse grote podia in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie kun je kijken op www.saxojoe.nl

Bevlogenheid en missie

De promotie van de saxofoon is een van de belangrijkste argumenten voor het starten van de SaxofoonSchool. Muziek maken is zo belangrijk voor iedereen en je kunt er zo veel plezier uithalen. Net als sporten zou muziek maken in ieders leven een rol moeten spelen. En dat doet het ook gelukkig. Veel mensen hebben de weg sinds 2010 gevonden naar onze school. Hier proberen wij met een team van docenten iedere week gemotiveerd les te geven.

Onze kernpunten zijn:

✓ Flexibele lessen voor iedereen
✓ Relaxte sfeer en op ieders eigen tempo
✓ Enthousiast, uitdagend en hedendaags lesmateriaal
✓ Individueel les van minimaal 30 minuten per week
✓ Aantrekkelijk geprijsd

Partners van de Haarlemse SaxofoonSchool: