OVER ONS

De Haarlemse SaxofoonSchool

In 2010 is de Haarlemse SaxofoonSchool opgericht door Haarlemse ondernemer en saxofonist Jeroen Kraaij. Hij wilde zijn passie voor dit mooie instrument doorgeven aan iedereen die geïnteresseerd is in de saxofoon. Van jong tot oud en voor iedereen toegankelijk. Wij zijn gestart in het oude belastingkantoor aan de Surinameweg (Schalkwijk). Een fantastische tijd op een inspireerde plek.

Vanaf 2010 heeft de SaxofoonSchool veel dingen georganiseerd. Van voorspeelmiddagen en workshops tot promotieacties op het bevrijdingsfestival. Een groot succes in 2013 was het openlucht concert Haarlem Saxt! 120 saxofonisten stonden op 16 juni 2013 op het Houtfestival onder leiding van Artvark. Dit bekende saxofoonkwartet bracht een aantal stukken ten gehoren met de grote groep saxofonisten. Ontzettend gaaf project dat een gezamenlijk initiatief was van de Haarlemse SaxofoonSchool, Hart Muziekschool en het Muzenhuis.

Bevlogenheid en missie

De promotie van de saxofoon is een van de belangrijkste argumenten voor het starten van de SaxofoonSchool. Muziek maken is zo belangrijk voor iedereen en je kunt er zo veel plezier uithalen. Net als sporten zou muziek maken in ieders leven een rol moeten spelen. En dat doet het ook gelukkig. Veel mensen hebben de weg sinds 2010 gevonden naar onze school. Hier proberen wij met een team van docenten iedere week gemotiveerd les te geven.

Onze kernpunten zijn:
✓ Flexibele lessen voor iedereen
✓ Relaxte sfeer en op ieders eigen tempo
✓ Enthousiast, uitdagend en hedendaags lesmateriaal
✓ Individueel les van minimaal 30 minuten per week
✓ Aantrekkelijk geprijsd

Saxofoondocent Jeroen Kraaij

Jeroen Kraaij begon zijn carrière als muzikant bij de Apeldoornse muziekschool. Al snel bleek dat muziek meer zou zijn dan alleen een hobby. Op 18-jarige leeftijd begon Jeroen aan het conservatorium van Zwolle waar hij lessen volgde bij Rolf Delfos en Allard Buwalda. Tijdens deze opleiding begon Jeroen met zijn eerste lespraktijk in Zwolle en daar heeft hij jarenlang les gegeven. Sinds 2006 woont Jeroen in Haarlem en heeft hij een ook nog gestudeerd aan de Hogeschool InHolland (Media en Entertainment Management).

Zelf zegt hij:
De saxofoon is een prachtig instrument en spreekt voor veel mensen tot de verbeelding vanwege de uitstraling en klank. De passie die ik heb voor dit instrument wil ik doorgeven aan nieuwe leerlingen.

In het algemeen is muziek maken een ontzettend leuke ervaring. Ik speel zelf regelmatig met Haarlemse musici in muziekcafé de Stiels. Op de maandagavond kun je hier heerlijk jammen en improviseren”.

Naast docent is Jeroen ook actief als saxofonist en speelt wekelijks in diverse formaties, bands en combo’s. Het meest bekend is Jeroen met zijn hippe saxofoonact gecombineerd met DJ. Onder de naam Saxojoe is hij te vinden op diverse grote podia in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie kun je kijken op www.saxojoe.nl

PARTNERS VAN DE HAARLEMSE SAXOFOONSCHOOL:
VOOR MEER INFORMATIE EN SAXOFOONLES BEL OF E-MAIL NAAR:

+31(0)6-26754684   //   [email protected]