Imposant en een diep donder geluid…

De baritonsaxofoon

Haarlemse SaxofoonSchool_image_saxofoon spelen_02

De baritonsaxofoon is de grootste gangbare saxofoon. Het is een imposant instrument dat in Eb gestemd staat, net als de altsaxofoon. De bariton is twee maal zo groot als de alt en klinkt dus een octaaf lager als beide instrumenten hetzelfde zouden spelen. Het is een prachtig instrument en blijft door de grote krul aan de bovenkant compact aanvoelen. Hierdoor kan eigenlijk iedereen de baritonsax spelen en hoef je geen hele lange armen te hebben.

Baritonsaxofoon spelen

De baritonsaxofoon word niet door veel mensen bespeeld. Dit heeft voor- een nadelen. 

De voordelen zijn dat je snel gevraagd wordt voor menig orkest of bigband die vaak zitten te springen om een baritonsaxofonist. Daarbij zijn de partijen voor de bariton vaak zeer interessant en speel je in een bigband bijvoorbeeld vaak mee met bastrombone, of met de complete saxofoonsectie waarbij de baritonsax de basfunctie vervuld.

Het nadeel is dat deze sax vanwege zijn omvang best zwaar is en je altijd loopt te sjouwen met een grote koffer. Maar dit valt ook goed op te lossen door een koffer te kopen met wieltjes.

Mocht je last krijgen van je nek bestaan er ook schouderkoortjes om het gewicht van de saxofoon te verdelen over je schouders.

Wil je ook weten of je geluid uit de baritonsaxofoon krijgt? Kom vrijblijvende een proefles volgen en meld je aan

baritonsaxofoon_Haarlemse SaxofoonSchool
Haarlemse Saxofoonschool saxofoon boeken

Notenschrift en muziektheorie

Liedjes spelen van bladmuziek of uit je hoofd

Verschillende genres en muziekstijlen

Solo's spelen en improvisatie

De baritonsaxofoon…

Meer informatie

Haarlemse Saxofoonschool_saxofoon

De baritonsaxofoon staat in Eb. Dit betekent dat de toon op de piano (Eb) een kleine tertst hoger ligt dan de altsax (C). Het gewicht is zo’n 5 kilo. 

Bekende saxofonisten

Hieronder vind je een lijst van bekende saxofonisten in diverse genres de baritonsaxofoon spelen.

✓ Gerry Mulligan
✓ Bob Gordon
✓ Pepper Adams
✓ Serge Chaloff
✓ Ronnie Cuber
✓ Doc Kupka

Haarlemse SaxofoonSchool_bekende baritonsaxofonisten

sopraansax

SaxofoonSchool Oostebeek_sopraansaxofoon

tenorsax

SaxofoonSchool Oostebeek_tenorsaxofoon

🎷
Gratis een keertje de saxofoon proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties van de Haarlemse Saxofoonschool

Tjerk Moeskops
tenorsaxofoon
Lees verder
"Zeer vermakelijke en leerzame lessen. In korte tijd enorme stappen gemaakt. Betrokken en kijkend naar mijn niveau. Zowel expert op het gebied van het instrument als muziektheorie. Lessen leuk soms afgewisseld met het maken van een opname of een leuke gezellige voorspeelavond met de andere leerlingen.
Roxanne Laas
altsaxofoon
Lees verder
"Jeroen is een super talentvolle muzikant, een enthousiaste leraar en een inspirerende leraar die je zelfvertrouwen geeft maar tegelijkertijd ook dwingt om je te verbeteren maar vooral een leraar die de liefde van muziek deelt!
Sven Steverink
baritonsaxofoon
Lees verder
"Ik ben 25 jaar geleden gestopt met saxofoon spelen en Jeroen heeft ervoor gezorgd dat ik er opnieuw heel veel plezier in heb nu. Vooral het samenspelen met anderen heb ik lol in. De Saxofoonschool heeft diverse combo's zodat je al snel mee kunt spelen met een combo op jouw niveau. Op deze manier houd je er ook lol in.
Saar Meertens
sopraansaxofoon
Lees verder
"Bedankt Jeroen! Voor de fijne communicatie, je flexibiliteit en het meedenken. Ik kan het iedereen aanraden om bij Jeroen les te nemen
Previous
Next

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.