Heldere klank en makkelijk te bespelen…

De altsaxofoon

Haarlemse SaxofoonSchool_image_saxofoon spelen_02

De altsaxofoon is de meest bespeelde saxofoon. De toon is helder en je hoeft niet veel kracht of energie voor te hebben om er geluid uit te krijgen. Daarbij is de alt kleiner, lichter en comfortabeler in het gebruik en goed toegankelijk voor kinderen. De altsax klinkt feller en hoger dan een tenorsaxofoon. Je kunt hiermee prima uit de voeten als solist in jazz-, funk en popmuziek en speel je al snel mee in een orkest, band of saxofoonkwartet.

Altsaxofoon spelen

In de muziek is de alt niet meer weg te denken en zijn ontelbaar veel mooie solo’s en stukken te vinden voor deze sax. Wie van klassieke muziek houdt luistert naar het bekende werkt van Debussy of 

In de jazz zijn er eindeloos veel solo’s en muziekfragmenten te vinden waar de alt een prominente rol speelt. Neem bijvoorbeeld de bekende solo in Take Five van Paul Desmond in het Dave Brubeck Quartet.

Naast de jazzmuziek kan je met de altsaxofoon ook prima funk-, soul-, pop- of dancemuziek meespelen. Denk hierbij aan onze eigen nationale trots, Candy Dulfer. Zij is een belangrijk saxofoniste die een kenmerkend alt geluid heeft en wereldberoemd is. Zij speelde o.a. met Prince, Dave Stewart en Maceo Parker.

Wil je ook weten of je geluid uit de altsaxofoon krijgt? Kom vrijblijvende een proefles volgen en meld je aan

altsaxofoon_Haarlemse SaxofoonSchool
Haarlemse Saxofoonschool saxofoon boeken

Notenschrift en muziektheorie

Liedjes spelen van bladmuziek of uit je hoofd

Verschillende genres en muziekstijlen

Solo's spelen en improvisatie

De altsaxofoon…

Meer informatie

Haarlemse Saxofoonschool_saxofoon

De altsaxofoon staat in Eb. Dit betekent dat de toon op de piano (Eb) een kleine tertst hoger ligt dan de altsax (C). Het gewicht is zo’n 2 kilo. 

Bekende saxofonisten

Hieronder vind je een lijst van bekende saxofonisten in diverse genres die de altsaxofoon spelen.

✓ Johnny Hodges
✓ Benny Carter
✓ Hank Crawford
✓ Charlie Parker
✓ Sony Stitt
✓ Lee Konitz
✓ Cannonball Adderley
✓ Paul Desmond
✓ Ornette Coleman
✓ Jackie McLean
✓ Art Pepper
✓ Phil Woods
✓ Lou Donaldson
✓ Eric Dolphy
✓ Paquito D’Rivera
✓ Kenny Garrett
✓ Gerald Albright
✓ David Sanborn
✓ Benjamin Herman
✓ Maceo Parker
✓ Candy Dulfer

Haarlemse SaxofoonSchool_bekende altsaxofonisten

sopraansax

SaxofoonSchool Oostebeek_sopraansaxofoon

tenorsax

SaxofoonSchool Oostebeek_tenorsaxofoon

baritonsax

SaxofoonSchool Oostebeek_baritonsaxofoon

🎷
Gratis een keertje de saxofoon proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties van de Haarlemse Saxofoonschool

Tjerk Moeskops
tenorsaxofoon
Lees verder
"Zeer vermakelijke en leerzame lessen. In korte tijd enorme stappen gemaakt. Betrokken en kijkend naar mijn niveau. Zowel expert op het gebied van het instrument als muziektheorie. Lessen leuk soms afgewisseld met het maken van een opname of een leuke gezellige voorspeelavond met de andere leerlingen.
Roxanne Laas
altsaxofoon
Lees verder
"Jeroen is een super talentvolle muzikant, een enthousiaste leraar en een inspirerende leraar die je zelfvertrouwen geeft maar tegelijkertijd ook dwingt om je te verbeteren maar vooral een leraar die de liefde van muziek deelt!
Sven Steverink
baritonsaxofoon
Lees verder
"Ik ben 25 jaar geleden gestopt met saxofoon spelen en Jeroen heeft ervoor gezorgd dat ik er opnieuw heel veel plezier in heb nu. Vooral het samenspelen met anderen heb ik lol in. De Saxofoonschool heeft diverse combo's zodat je al snel mee kunt spelen met een combo op jouw niveau. Op deze manier houd je er ook lol in.
Saar Meertens
sopraansaxofoon
Lees verder
"Bedankt Jeroen! Voor de fijne communicatie, je flexibiliteit en het meedenken. Ik kan het iedereen aanraden om bij Jeroen les te nemen
Previous
Next

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.